Bigosik z młodej kapustki z zasmażką

Bigosik z młodej kapustki z zasmażką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 główka
  • woda

    1 litr
  • kiełbasa śląska

    4-5 szt.
  • koperek

  • koncentrat pomidorowy

    1 szt.
  • smalec

    2 łyżki
  • mąka

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bigosik z młodej kapustki z zasmażką foto
Kapustę szatkujemy, wrzucamy do garnka i dodajemy sól. Dolewamy ok. 1 litra wody i gotujemy na małym gazie
Krok 2 - Bigosik z młodej kapustki z zasmażką foto
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy aż się lekko zrumieni. Dodajemy do kapusty
Koperek siekamy i dodajemy do kapusty
Następnie dodajemy koncentrat, mieszamy
Krok 3 - Bigosik z młodej kapustki z zasmażką foto
Na patelni rozpuszczamy smalec i dodajemy mąkę. Energicznie mieszamy aby nie powstały grudki. Dodajemy chochlę „wody” z kapusty i mieszamy. Całość dodajemy do kapusty. Mieszamy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mariuszek8

01.09.2015 23:15
bigosiku z młodej kapustki jeszcze nie jadłem.

iziona

08.07.2015 15:58
Bardzo apetyczny bigosik

Beatris

08.07.2015 10:51
Bardzo apetyczny bigosik...

Wafelek2601

08.07.2015 09:27
bardzo dobry bigosik

Konczi

08.07.2015 08:23
Ależ on uroczo wygląda... musi być przepyszny :)) Uwielbiam każdy bigosik :)

Agnieszka-87-25

08.07.2015 08:00
smaczny bigos

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat