Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik z młodej kapustki z zasmażką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
woda 1 litr
kiełbasa śląska 4-5 szt.
koperek
koncentrat pomidorowy 1 szt.
smalec 2 łyżki
mąka 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik z młodej kapustki z zasmażką

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy, wrzucamy do garnka i dodajemy sól. Dolewamy ok. 1 litra wody i gotujemy na małym gazie
Krok 1 - Bigosik z młodej kapustki z zasmażką foto
2
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy aż się lekko zrumieni. Dodajemy do kapusty
Koperek siekamy i dodajemy do kapusty
Następnie dodajemy koncentrat, mieszamy
Krok 2 - Bigosik z młodej kapustki z zasmażką foto
3
Na patelni rozpuszczamy smalec i dodajemy mąkę. Energicznie mieszamy aby nie powstały grudki. Dodajemy chochlę „wody” z kapusty i mieszamy. Całość dodajemy do kapusty. Mieszamy
Krok 3 - Bigosik z młodej kapustki z zasmażką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 01.09.2015 23:15
bigosiku z młodej kapustki jeszcze nie jadłem.
iziona 08.07.2015 15:58
Bardzo apetyczny bigosik
Beatris 08.07.2015 10:51
Bardzo apetyczny bigosik...
Wafelek2601 08.07.2015 09:27
bardzo dobry bigosik
Konczi 08.07.2015 08:23
Ależ on uroczo wygląda... musi być przepyszny :)) Uwielbiam każdy bigosik :)
Agnieszka-87-25 08.07.2015 08:00
smaczny bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak