Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik z cukini

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt małe
pomidory 4 szt
papryka czerwona 1 szt
sól i pieprz
sos meksykański 750 ml
cebula 1 szt
przyprawa kucharek
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
kiełbasa cienka 100 g
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik z cukini

Kroki postępowania

1
Cukinię obrać, wydrążyć środek,pokroić w kostkę,lub zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Krok 1 - Bigosik z cukini foto
2
Pomidory umyć,sparzyć ,zdjąć z nich skórkę,pokroić w grubsze paski.
Krok 2 - Bigosik z cukini foto
3
Cebulę obrać,pokroić w talarki,udusić na tłuszczu. Do cebuli dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę,poddusić.
Z papryki usunąć gniazda nasienne,pokroić w paski. Wszystkie składniki połączyć.
Krok 3 - Bigosik z cukini foto
4
Bigosik podawać zaraz po przygotowaniu
Krok 4 - Bigosik z cukini foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak