Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik paprykowy z boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek wędzony 1/2 kg
cebula 2 szt.
czosnek 2 ząbki
bulion warzywny 2 szklanki
sól, pieprz
olej do smażenia
ketchup 2 łyżki
papryka 1/2 (kolorowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik paprykowy z boczkiem

Wykonanie:
Cebulę i czosnek obrać, posiekać podsmażyć chwilę na oleju, dodać ketchup, pokrojony boczek i dusić na wolnym ogniu około 10 minut. Następnie wrzucić pokrojoną paprykę, zalać bulionem i doprawić do smaku. Gotować następne 10 minut i podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel123 15.12.2013 16:16
świetnie wygląda
Katarzyna54 15.12.2013 14:54
bardzo fajny przepis, dobra zupka na rozgrzanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak