Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik na szybko
Kapustę kiszoną z zalewą zalej 1,7l wody.
Cebulę obierz, pokrój w kostkę, usmaż (2 łyżki oleju).
Kiełbasę pokrój w plasterki, podsmaż (1 łyżka oleju).
Wędzony schab pokrój w kostkę i również podsmaż (1 łyżka oleju).
Do kapusty wrzuć liście laurowe, ziele angielskie, kminek i przyprawę do bigosu.
Podsmażone: cebule i kiełbasę dodaj do gotującej kapusty, dodaj też koncentrat pomidorowy.
Przygotuj zasmażkę:
Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę, wymieszaj. Masa nie może mieć grudek.
Mieszając podsmaż mąkę. Dodaj kilka łyżek gorącej kapusty wymieszaj. Wrzuć do garnka z gotującą kapustą. Zagotuj.
U mnie czas gotowania: 70 minut.
Życzę smacznego!