Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 3 kg
grzyby suszone 10 dag
ziele angielskie 6-7 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 5 listków
sól do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 zirenka
karkówka 1/2 kg
łopatka bez kości 1/2 kg
boczek 1/2 kg
śliwki suszone 1/2 opakowania
tłuszcz do smażenia
koncentrat pomidorowy 2 słoiki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos.

Kapustę wkładamy do garnka - dodajemy ziele, listki, sól, pieprz i gotujemy.
W osobnym garnku smażymy pokrojone w kostkę mięso. Do kapusty dodajemy usmażone mięso i suszone grzyby. Gdy kapusta zmięknie i się przegotuje dodajemy przecier pomidorowy i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy śliwki.
Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak