Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta
1 główka -
szynka pieczona
800 g -
grzyby leśne
500 g -
cebula biała
2 szt -
koncentrat pomidowowy
200 g -
mało do duszenia
-
bulion
1 kostka -
Liść laurowy suszony Prymat
1 kostka
Przepis i sposób przygotowania Bigos ze świeżej kapusty z pieczoną szynką i grzybami
2. Szynkę pieczemy osobno w naczyniu żaroodpornym, kroimy w małe kawałeczki.
3. Grzyby surowe podgotowywujemy, kroimy, dusimy na maśle razem z cebulką.
4. Po 60 minutach gotowania kapusty wrzucamy mięso, grzyby z cebulką, dajemy przyprawę do bigosu Prymat.
5. Gotujemy jeszcze 30 minut, przyprawiamy solą, pieprzem, majeranek, tymianek.
6. Dodajemy koncentrat pomidorowy.
7. Jeszcze chwilka i gotowe.
Komentarze (0)