Bigos ze śliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    2 kg
  • kiełbasa

    0,5 kg
  • łopatka bez kości

    0,5 kg
  • mięso wołowe bez kości

    0,3 kg
  • śliwki suszone

    200 gram
  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyżki
  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

    1 opakowanie
  • smalec

    50 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bigos ze śliwkami foto
Kapustę kiszona odciskany i kroimy na drobniej. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na połowie smalcu. Do kapusty wlewany trochę wody by gotując nie przywarła go garnka. Dodajemy kiełbasę.
Krok 2 - Bigos ze śliwkami foto
Mięso wołowe i łopatkę kroimy w kostkę. Smażymy na reszcie smalcu. Pod koniec smażenia dodajemy majeranek.
Krok 3 - Bigos ze śliwkami foto
Mięso dodajemy to gotującej się kapusty. Dodajemy przyprawę do bigosu i mieszamy. Gotujemy aż kapusta będzie miękka.
Krok 4 - Bigos ze śliwkami foto
Przed końcem dodajemy śliwki przekrojone chociaż na połowę. Gotujemy jeszcze z 15 minut i wyłączamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 20.01.2015 12:40
Robie podobnie ,super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat