Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos ze śliwkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
kiełbasa 0,5 kg
łopatka bez kości 0,5 kg
mięso wołowe bez kości 0,3 kg
śliwki suszone 200 gram
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 opakowanie
smalec 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos ze śliwkami

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszona odciskany i kroimy na drobniej. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na połowie smalcu. Do kapusty wlewany trochę wody by gotując nie przywarła go garnka. Dodajemy kiełbasę.
Krok 1 - Bigos ze śliwkami foto
2
Mięso wołowe i łopatkę kroimy w kostkę. Smażymy na reszcie smalcu. Pod koniec smażenia dodajemy majeranek.
Krok 2 - Bigos ze śliwkami foto
3
Mięso dodajemy to gotującej się kapusty. Dodajemy przyprawę do bigosu i mieszamy. Gotujemy aż kapusta będzie miękka.
Krok 3 - Bigos ze śliwkami foto
4
Przed końcem dodajemy śliwki przekrojone chociaż na połowę. Gotujemy jeszcze z 15 minut i wyłączamy.
Krok 4 - Bigos ze śliwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 20.01.2015 12:40
Robie podobnie ,super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak