Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z suszonymi pomidorami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Różnie się słyszy o bigosie. Dla mnie to taki misz masz, sprzątanie lodówki. Każdy ma swój smak i wie, co mu odpowiada. Proporcje też mogą być różne.

Składniki:

Składniki:

kapusta 0.5 główki
karkówka 600 gramów
kiełbasa śląska 600 gramów
pomidory suszone Smak (pokrojone) 100 gramów
olej z suszonych pomidorów 100 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z suszonymi pomidorami

Bigos jest bardzo prosty do zrobienia i świetnie sprawdzi się jako danie obiadowe, kolacja czy szybka przekąska.

Do obowiązkowych składników potrawy należą kapusta oraz mięso, np. kiełbasa i karkówka, a oprócz nich możesz użyć dostępnych w lodówce składników takich jak np. suszone pomidory.

1. Mięso i kiełbasę kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju z pomidorów.

2. Po chwili dodajemy poszatkowaną kapustę i pomidory, mieszamy, przykrywamy i dusimy pod przykryciem do jej miękkości.

3. Opcjonalnie można doprawić solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak