Przepis i sposób przygotowania na: Staropolska zupa gulaszowa z karkówką
Zupa gulaszowa z karkówką to świetny pomysł na danie jednogarnkowe, w którym możecie wykorzystać pozostałe kawałki mięsa. Ten przepis na zupę gulaszową jest bardzo prosty i bardzo smaczny. Karkówkę możecie zastąpić łopatką wieprzową.
Kroki postępowania
Mięso przekładamy do garnka. Dodajemy pokrojone warzywa: marchewkę, ziemniaki, pietruszkę, pora w plasterki, selera i cebulę w kostkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dolewamy 4-5 szklanek wody, dodajemy słodką i ostrą paprykę, kminek, koncentrat i gotujemy około 45 minut.
15 minut przed końcem dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Zupę doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Zupę podajemy ze świeżym chlebem. Życzę smacznego!