Młoda kapusta z koperkiem

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kapusta

    1 sztuka
  • koperek

    1 pęczek
  • cebula

    1 sztuka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • ziele angielskie

    2 sztuki
  • sok z cytryny

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • olej

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    4 sztuki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobno szatkujemy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Szklimy na łyżce oleju. Dodajemy poszatkowaną kapustę i przesmażamy razem z cebulą przez 2-3 minuty. Podlewamy odrobina wody i dodajemy ziele angielskie, pieprz ziarnisty i listek laurowy. Dusimy na wolnym ogniu ok. 15 minut. Gdy kapusta będzie już miękka dodajemy łyżkę mąki rozmieszanej z niewielką ilością zimnej wody, co sprawi że będzie bardziej aksamitna. Zagotowujemy. Całość doprawiamy do smaku solą, pierzem świeżo mielonym, szczyptą cukru i sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym. Na sam koniec dodajemy posiekany koperek. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 25.05.2016 09:50
moja ulubiona :)
mufinka79 28.06.2013 12:18
Dziękuję bardzo!
dziewczyna_z_kodeksem 27.06.2013 21:29
bardzo smakowicie wygląda !
danusia19671 27.06.2013 20:11
Jak ja lubię , taką kapustkę z koperkiem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat