Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z koperkiem

5.0
(23)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki:

kapusta 1 sztuka
koperek 1 pęczek
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
cukier do smaku
olej 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z koperkiem

Kapustę drobno szatkujemy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Szklimy na łyżce oleju. Dodajemy poszatkowaną kapustę i przesmażamy razem z cebulą przez 2-3 minuty. Podlewamy odrobina wody i dodajemy ziele angielskie, pieprz ziarnisty i listek laurowy. Dusimy na wolnym ogniu ok. 15 minut. Gdy kapusta będzie już miękka dodajemy łyżkę mąki rozmieszanej z niewielką ilością zimnej wody, co sprawi że będzie bardziej aksamitna. Zagotowujemy. Całość doprawiamy do smaku solą, pierzem świeżo mielonym, szczyptą cukru i sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym. Na sam koniec dodajemy posiekany koperek. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 25.05.2016 09:50
moja ulubiona :)
mufinka79 28.06.2013 12:18
Dziękuję bardzo!
dziewczyna_z_kodeksem 27.06.2013 21:29
bardzo smakowicie wygląda !
danusia19671 27.06.2013 20:11
Jak ja lubię , taką kapustkę z koperkiem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak