Bigos z pieczarkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • kiełbasa

    30 dag
  • boczek wędzony

    20 dag
  • pieczarki

    50 dag
  • masło

  • cebula

    1
  • sól

  • pieprz

  • koncentrat pomidorowy

  • margaryna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kapuste odciskamy zalewamy woda i gotujemy do miekkosci. Cebule kroimy w drobna kostke i przesmazamy na margarynie, następnie dodajemy do niej kielbase i boczek również pokrojone w kostke i smażymy. Gdy kapusta jest miekka to dodajemy do niej miesko. Pieczarki myjemy, kroimy w półplasterki i dusimy na łyzce masła, gdy sa miekkie dodajemy je do bigosu. Doprawiamy specjalna przyprawa oraz pieprzem i sola do smaku, dodajemy koncentrat pomidorowym i jeszcze przez 30-40 minut gotujemy na wolnym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela/bella81 03.01.2012 22:08
z pieczarkami nigdy nie jadłam, ale wygląda apetycznie:)
Ewelina47 27.01.2011 09:03
pycha
mysza666 07.12.2010 11:32
Też uwielbiam bigosik:)
Mati13 25.11.2010 07:59
lubie taki, bardzo kawsny musi byc:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat