Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z papryką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała młoda 1 główka
papryka czerwona 1,5 sztuki
oliwa 4 łyżki
kiełbasa dowlona 300-400 gram
ketchup łagodny 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 mały słoiczek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z papryką

Kroki postępowania

1
Kapustę obieramy z pierwszych liści i szatkujemy ją.
Krok 1 - Bigos z papryką foto
2
Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w małe kawałki, po czym podsmażamy przez chwilę i dodajemy do kapusty.
Krok 2 - Bigos z papryką foto
3
Kapustę z papryką mieszamy, przyprawiamy solą, pieprzem oraz ostrą papryką i dusimy pod przykryciem co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodajemy pokrojoną w kawałki kiełbasę i mieszamy.
Krok 3 - Bigos z papryką foto
4
Dodajemy ketchup i koncentrat pomidorowy. Jeszcze raz dokładnie mieszamy i w razie potrzeby przyprawiamy. Podgrzewamy ok. 10 minut.
Krok 4 - Bigos z papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 23.07.2015 10:34
Wygląda zupełnie inaczej.
Aannkaa82 22.07.2015 11:07
fajy pomysł na kapustkę :)
Wafelek2601 22.07.2015 08:11
Pyszny bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak