Bigos z młodej kapusty z koperkiem

Bigos z młodej kapusty z koperkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta młoda

    1 głowka
  • kiełbasa zwyczajna

    30 dkg
  • boczek

    20 dkg
  • cebula

    2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • koperek

    1 pęczek
  • olej

    2 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz czarny mielony

  • liść laurowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukaną kapuste młodą poszatkować wrzucić do garnka ,dodać liść laurowy,zalać małą ilością wody.Dusić ok 15 minut.Na rozgrzanym oleju podsmażyć i zarumienić,pokrojone w kostkę,kiełbasę,boczek i cebulę.Wrzucis wszystko do kapusty,dodac posiekany koperek i koncentrat pomidorowy.Przyprawić kucharkiem,kminkiem i pieprzem do smaku.Dusic na małym ogniu 10-15 minut.Mozna podać z chlebem lub do ziemniaczków.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (45)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

joli0404

15.06.2016 14:29
My również nazywamy tę potrawę "Bigosem" i jest przepyszna-szczególnie latem z młodymi ziemniaczkami i koperkiem :)

MAR3STA

12.03.2016 21:23
Oj zjadłabym taki pyszny bigos

IZABELA29

07.06.2014 12:16
lubię taką kapustę z dużą ilością koperku

Dorian

24.12.2013 08:20
pyszne danie

junox

31.08.2013 22:10
bardzo lubię taki bigosik:)

Grażyna13

24.08.2013 18:08
Bardzo lubię :)

Anonimowy

07.06.2013 12:57
właśńie się pyrka :)

fotoviderek

03.06.2013 07:24
Lubię taki bigos :)

Rybciia

13.05.2013 08:49
ale pychotka :-)

Mirka-Ludomila

04.02.2013 08:51
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat