Bigos z młodej kapusty z koperkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta młoda

    1 głowka
  • kiełbasa zwyczajna

    30 dkg
  • boczek

    20 dkg
  • cebula

    2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • koperek

    1 pęczek
  • olej

    2 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukaną kapuste młodą poszatkować wrzucić do garnka ,dodać liść laurowy,zalać małą ilością wody.Dusić ok 15 minut.Na rozgrzanym oleju podsmażyć i zarumienić,pokrojone w kostkę,kiełbasę,boczek i cebulę.Wrzucis wszystko do kapusty,dodac posiekany koperek i koncentrat pomidorowy.Przyprawić kucharkiem,kminkiem i pieprzem do smaku.Dusic na małym ogniu 10-15 minut.Mozna podać z chlebem lub do ziemniaczków.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (45)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
joli0404 15.06.2016 14:29
My również nazywamy tę potrawę "Bigosem" i jest przepyszna-szczególnie latem z młodymi ziemniaczkami i koperkiem :)
MAR3STA 12.03.2016 21:23
Oj zjadłabym taki pyszny bigos
IZABELA29 07.06.2014 12:16
lubię taką kapustę z dużą ilością koperku
Dorian 24.12.2013 08:20
pyszne danie
junox 31.08.2013 22:10
bardzo lubię taki bigosik:)
Grażyna13 24.08.2013 18:08
Bardzo lubię :)
Anonimowy 07.06.2013 12:57
właśńie się pyrka :)
fotoviderek 03.06.2013 07:24
Lubię taki bigos :)
Rybciia 13.05.2013 08:49
ale pychotka :-)
Mirka-Ludomila 04.02.2013 08:51
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat