Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty na żeberkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta młoda 1 główka
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Papryka ostra mielona Prymat
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty na żeberkach

Kapustę szatkujemy i gotujemy razem z przyprawami (bez papryki). Dodajemy kostkę rosołową i dusimy kapustę do miękkości. Dodajemy rozdrobnione żeberka. Przyprawiamy papryką ostrą i zaprawiamy koncentratem pomidorowym. Jeżeli bigosik będzie zbyt rzadki zaprawiamy odrobiną mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak