Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos z młodej kapusty mojej babci

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 2 sztuka
kiełbasa 0,5 kg
cebula biała 2 sztuka
marchew 2-3 sztuka
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z młodej kapusty mojej babci

Kroki postępowania

1
Kapustę drobno kroimy lub siekamy, marchewkę trzemy na dużych oczkach tarki, dodajemy do kapusty, całość dusimy z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego do momentu aż kapusta zmięknie i wyparuje nadmiar wody
Krok 1 - bigos z młodej kapusty mojej babci  foto
2
Kiełbasę oraz cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na małej ilości tłuszczu, do momentu ąz się lekko zarumieni.
Krok 2 - bigos z młodej kapusty mojej babci  foto
3
Mięso wieprzowe gotujemy, moja babcia używa mięsa z gotowanych kości wieprzowych w tedy jest już gotowe.
Krok 3 - bigos z młodej kapusty mojej babci  foto
4
Uduszona kapustę, mieszamy z mięsem i kiełbasą, dodajemy ok 5 dużych łyżek koncentratu (ilośc zależna od upodobań), przyprawiamy do smaku według uznania, zapiekamy w piekarniku ok 1 godziny.
Krok 4 - bigos z młodej kapusty mojej babci  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.07.2014 13:26
lubię taki
marcia7 02.07.2014 18:19
prawda, że jak u babci
Aleksandra/Olcia 02.07.2014 18:04
mamy takie same talerze ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak