Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty Beaty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 2
kiełbasa 1/2 kg
boczek 1/2 kg
cebula 2
Kolendra cała Prymat
sól
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
pieprz
przyprawa w płynie 1-2 łyżki
mąka 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty Beaty

Młodą kapustę myjemy,usuwamy głąb,szatkujemy i gotujemy w niewielkiej ilości wody aż zmięknie.Doprawiamy do smaku i przyprawami oraz solą.
Cebulę,kiełbasę i boczek kroimy i podsmażamy na oleju,dodajemy do kapusty,gotujemy jeszcze ok.5 minut.
Robimy zasmażkę i zapalamy bigos.Chwilę podgotowujemy stale mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 08.07.2013 14:38
lubię dania z kapustą
Adamorek 26.06.2013 18:20
taki wiosenny
martyna94 26.06.2013 17:19
oj jaki on smaczny!
Smaczna_B 26.06.2013 17:03
szczególnie z młodej kapusty
cukiereczek 26.06.2013 16:59
lubię bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak