Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta młoda 1 główka
kiełbasa
cebula 2
pomidory 3
koperek
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Poszatkowaną kapustę wrzucić do wywaru mięsnego (ewentualnie z kostki rosołowej). Dodać przysmażoną na patelni cebulkę (wcześniej pokrojoną w kostkę), pokrojoną kiełbasę, pomidory. Dokładnie wszystko wymieszać i dusić około 15 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, koncentratem pomidorowym. Na samym końcu, praktycznie po zdjęciu garnka z kapustą z gazu dodać posiekany koperek i wszystko razem wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 03.09.2013 10:41
lubię bigos
Cranberry 01.08.2013 09:33
pyszny bigosik
Luki 01.08.2013 09:10
uwielbiam taka kapustkę
sara1 01.08.2013 08:14
pyszny przepis
kriko 01.08.2013 07:06
pyszny bigosik
Krzysztof15 01.08.2013 06:58
lubie taki bigosik
gosia561 01.08.2013 00:40
fajny smak
treonina 31.07.2013 23:33
uwielbiam taki bigos!
Pomocnik 31.07.2013 23:31
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak