bigos z lina

bigos z lina

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Lin

    1 kg
  • cebula

    3 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • słonina

    5 dag
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

  • cukier

  • pieprz

  • kwasek cytrynowy

  • biała kapusta

    50 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę sprawić, odfiletować, wymyć, pokroić na niewielkie półdzwonka. Z głowy i kręgosłupa ugotować wywar. osobno ugotować grzyby, pokroić w cienkie paski. Wywar z ryby odcedzić, połączyć z wywarem z grzybów i z grzybami. Kapustę opłukać, poszatkować, dodać do wywaru razem z pokrojoną w krążki cebulą, ugotować do miękkości. Kawałki ryby posolić, oprószyć pieprzem, obtoczyć w mące, smażyć na tłuszczu z obu stron. Usmażoną rybę połączyć z kapustą, gotować razem 15 minut. Zrobić zasmażkę na słoninie, dodać do niej koncentrat pomidorowy; zaprawić kapustę, wymieszać, zagotować. Doprawić solą, pieprzem i kwaskiem cytrynowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

usmiech

06.02.2012 19:14
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat