Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

bigos z lina

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lin
1 kg
cebula
3 sztuki
koncentrat pomidorowy
1 łyżka
słonina
5 dag
masło
2 łyżki
mąka
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
cukier
pieprz
Sklep Prymat
Kwas cytrynowy Prymat
Sklep Prymat
biała kapusta
50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z lina

Rybę sprawić, odfiletować, wymyć, pokroić na niewielkie półdzwonka. Z głowy i kręgosłupa ugotować wywar. osobno ugotować grzyby, pokroić w cienkie paski. Wywar z ryby odcedzić, połączyć z wywarem z grzybów i z grzybami. Kapustę opłukać, poszatkować, dodać do wywaru razem z pokrojoną w krążki cebulą, ugotować do miękkości. Kawałki ryby posolić, oprószyć pieprzem, obtoczyć w mące, smażyć na tłuszczu z obu stron. Usmażoną rybę połączyć z kapustą, gotować razem 15 minut. Zrobić zasmażkę na słoninie, dodać do niej koncentrat pomidorowy; zaprawić kapustę, wymieszać, zagotować. Doprawić solą, pieprzem i kwaskiem cytrynowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 06.02.2012 19:14
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak