Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kiszonej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiszonej kapusty 3 kg
drobiowego mięska 400 gram
kiełbasy toruńskiej 300 gram
marchew 4 szt
ziele angielskie 10 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
sól 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
przecier pomidorowy 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kiszonej kapusty

Za każdym razem bigos wychodzi mi inaczej . Niby smak ten sam jednak jest inny . Lubie urozmaicać smaki.

1. Kapustę wypłukać , włożyć do garnka i wstawić niech się gotuje na małym ogniu .

2. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy .

3. Marchew ścieramy na tarce i dodajemy do kapusty kiszonej , pomału zmięknie koło 2 godzin potrzebuje.

4. Po 2 godzinach smażę kiełbasę pokrojoną w kostkę , niech się trochę wytopi i podsmaży. Przekładam do garnka razem z tłuszczem wytopionym .

5. Gotuje osobno mięs drobiowe( akurat miałam skrzydełka 10 sztuk ) . Gotuje na drobiowym rosołku z dodatkiem 2 marchewek liścia laurowego i ziela angielskiego .

6. Ugotowane skrzydełka studzę i obieram przekładam do gara z kapustą .

7. Gotuje wszystko razem dolewając rosół ze skrzydełek . Na końcu dodaje przecier pomidorowy .

8. Razem gotowanie trwało prawie 4 godziny ale bigos wyszedł rewelacyjny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 12.01.2014 08:03
uwielbiam bigosik, ten wygląda pysznie
Jadwiga/Jaga85 11.01.2014 22:19
Bigos-pycha!!!
Monika58 11.01.2014 21:36
aż ślinka cieknie - pyszny
bhb8 11.01.2014 20:58
Bardzo lubię bigos :)
Agata/MANTIS-KITCHEN 11.01.2014 20:54
Lubie bigos z kiszonej kapusty .
idealme 11.01.2014 20:51
pyszności!! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak