Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kiełbasą i podgrzybkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 3 dkg
kiełbasa śląska 70 dkg
kapusta kiszona 1 kg
smalec 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kiełbasą i podgrzybkami

Grzyby umyć i zalać wodą. Pozostawić na noc. Udusić w tej samej wodzie. Pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawić. Kapustę pokroić. Podlać wodą. Gotować pod przykryciem. Dodać grzyby, liście laurowe i ziele angielskie. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmazyć na smalcu. Dodac do kapusty. Gotować do miękkości. Wymieszać z przecierem pomidorowym. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak