Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kapusty pekińskiej

5.0
(39)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Pyszny bigosik z kapusty pekińskiej smakuje jak z młodej kapusty. Łatwy i szybki w przygotowaniu, z dużą ilością warzyw.

Składniki:

Na bigos:

kapusta pekińska 1 sztuka
kiełbasa zwyczajna 350 g
cebula 1 szt.
szczypiorek 1 pęczek
marchewka 1 sztuka
natka pietruszki 0.5 pęczka
koperek świeży 1 pęczek
przyprawa do potraw Kucharek 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
tłuszcz do smażenia 3 duże łyż.
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kapusty pekińskiej

Cebulę obrać, pokroić z kiełbasą w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce.
Warzywa naciowe opłukać, pokroić.
Kapustę pokroić, przełożyć do garnka, zalać wodą, doprowadzić do zagotowania.
Następnie dodać do kapusty przyprawy i pozostałe składniki, gotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 26.02.2019 22:30
Jutro robię bigosik i to z pekińskiej kapusty, wypróbuję bo bardzo mi się spodobał Twój bigosik;)
ben-ka 26.02.2019 08:48
Wygląda apetycznie, ja też z pekinki bigosu jeszcze nie robiłam :)
danusia19671 26.02.2019 11:28
Proponuję zrobić, pychota ;)
Bożena Matuszczyk 25.02.2019 12:36
Z pekińskiej kapusty bigosu jeszcze nie robiłam, pyszny i kuszący twój bigosik;)
danusia19671 26.02.2019 11:29
Bożenko przepyszny bigos ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak