Bigos z kapusty pekińskiej

Bigos z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszny bigosik z kapusty pekińskiej smakuje jak z młodej kapusty. Łatwy i szybki w przygotowaniu, z dużą ilością warzyw.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na bigos:

  • kapusta pekińska

    1 sztuka
  • kiełbasa zwyczajna

    350 g
  • cebula

    1 szt.
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • marchewka

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    0.5 pęczka
  • koperek świeży

    1 pęczek
  • przyprawa do potraw Kucharek

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • tłuszcz do smażenia

    3 duże łyż.
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić z kiełbasą w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce.
Warzywa naciowe opłukać, pokroić.
Kapustę pokroić, przełożyć do garnka, zalać wodą, doprowadzić do zagotowania.
Następnie dodać do kapusty przyprawy i pozostałe składniki, gotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

26.02.2019 22:30
Jutro robię bigosik i to z pekińskiej kapusty, wypróbuję bo bardzo mi się spodobał Twój bigosik;)

ben-ka

26.02.2019 08:48
Wygląda apetycznie, ja też z pekinki bigosu jeszcze nie robiłam :)

danusia19671

26.02.2019 11:28
Proponuję zrobić, pychota ;)

Bożena Matuszczyk

25.02.2019 12:36
Z pekińskiej kapusty bigosu jeszcze nie robiłam, pyszny i kuszący twój bigosik;)

danusia19671

26.02.2019 11:29
Bożenko przepyszny bigos ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat