Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kapusty kiszonej z kiełbasą

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kiełbasa wiejska 300 g
kiełbasa śląska 300 g
smalec 4 łyzki
przecier pomidorowy 80-100 ml
powidła śliwkowe 3 łyzki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczke
Kostki rosołowe Kucharek 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2-3 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
woda 1 litr
kminek Prymat 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kapusty kiszonej z kiełbasą

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Kapustę kiszoną odcisnąć ,włożyć do garnka.
Krok 1 - Bigos z kapusty kiszonej  z kiełbasą foto
2
Zalać wodą i odgotować, odlać wodę kwaśną ale część zostawić ,gdyby się okazało, że później kapusta jest za mało kwaśna.
Krok 2 - Bigos z kapusty kiszonej  z kiełbasą foto
3
Ponownie zalać czystą wodą ,dodać liść laurowy ,ziele angielskie, smalec , kostkę kucharek,gotować.
Krok 3 - Bigos z kapusty kiszonej  z kiełbasą foto
4
Kiełbasę oba gatunki obrać ze skórki.
Krok 4 - Bigos z kapusty kiszonej  z kiełbasą foto
5
Pokroić w kostkę
Krok 5 - Bigos z kapusty kiszonej  z kiełbasą foto
6
Dodać do kapusty
Krok 6 - Bigos z kapusty kiszonej  z kiełbasą foto
7
Gotować do miękkości składników, pod koniec dodać ,przecier pomidorowy ,powidła śliwkowe, przyprawić pieprzem i solą .
Krok 7 - Bigos z kapusty kiszonej  z kiełbasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 08.11.2015 17:28
edytuj przepis i popraw nazwę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak