Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kapusty i cukinii

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 4 laski
cebula biała 2 szt
smalec 1 łyżka
kapusta biała 1/2 główki
woda 2 szkl
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kostka rosołowa 1 szt
cukinia 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kapusty i cukinii

Kroki postępowania

1
Wędlinę kroimy w średniej wielkości kostkę. Białą cebulę obieramy z łupiny i także kroimy w kostkę. Rozpuszczamy smalec i rumienimy na nim kiełbasę razem z cebulą
Krok 1 - Bigos z kapusty i cukinii foto
2
Białą kapustę szatkujemy i dodajemy do podsmażonej kiełbasy. Podlewamy wodą a także dodajemy ziele angielskie i liście laurowe a także kostkę rosołową. Całośc dusimy na wolnym ogniu
Krok 2 - Bigos z kapusty i cukinii foto
3
Cukinie kroimy w kostkę, jeśli mamy młoda możemy dodać ze skórką ( sprawdzamy to wbijając paznokieć jeśli wchodzi leciutko to jest młoda, a jeśli nie to lepiej ja obrać. Dodajemy do kapusty kiedy będzie prawie miękka.
Krok 3 - Bigos z kapusty i cukinii foto
4
Gdy warzywa będą miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku solą i mielonym czarnym pieprzem. Podajemy z pieczywem.
Krok 4 - Bigos z kapusty i cukinii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 01.09.2015 00:13
dobry pomysł
halina17 31.08.2015 17:50
Dobry bigos.
Łukasz15 31.08.2015 17:42
bardzo dobry bigos
eliza135 31.08.2015 13:54
ciekawy pomysł na bigos z cukinią
Joannasz3190 31.08.2015 13:27
Pyszności :)
Aleksandra/Olcia 31.08.2015 12:03
smakowity przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak