Bigos z kaczką

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z kaczki

    ok. 40 dag
  • kapusta biała

    50 dag
  • kapusta kiszona

    50 dag
  • kiełbasa zwyczajna

    50 dag
  • podgardle

    20 dag
  • Liść laurowy suszony Prymat

    7 liści
  • Ziele angielskie całe Prymat

    5 ziaren
  • bulion warzywny Kucharek

    2 sztuki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • cebula biała

    2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    do smaku
  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną odsączyć, zalać wodą i gotować około 30 minut. Kapustę białą poszatkować i połączyć z kiszoną. Gotować kolejne 30 minut. 

Podgardle, kiełbasę i cebulki pokroić w kostkę i podsmażyć. Następnie połączyć z kapustą, dodać mięso z kaczki, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Gotować jeszcze około 15 minut. 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (61)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 27.06.2012 20:59
smaczny
berys18 20.05.2012 10:11
wygląda smakowicie
joanna77 24.04.2012 09:51
pycha
ewaa 23.03.2012 20:40
super przepis
anemon 02.11.2011 08:12
Zapowiada się bardzo smakowicie.
smakowita 26.09.2011 21:23
Bardzo smaczny bigos
iza15 17.09.2011 17:00
smaczny
iga2 16.07.2011 23:42
pyszności
maryśka 09.07.2011 12:33
ciekawy przepis
Tika4444 18.06.2011 10:53
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat