Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z cukinii z boczkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
kiełbasa podwawelska 2 laski
boczek wędzony 30 dag
cebula biała 2 sztuki
przecier pomidorowy 1 szklanka
kostka rosołowa 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z cukinii z boczkiem

Kroki postępowania

1
Cebulę drobno kroimy i podduszamy na tłuszczu. Dodajemy pokrojoną kiełbasę oraz boczek. Całość podsmażamy.
Krok 1 - Bigos z cukinii z boczkiem  foto
2
Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, kostkę rosołową, ziele angielskie i liście laurowe. Całość podlewamy wodą. Dusimy.
Krok 2 - Bigos z cukinii z boczkiem  foto
3
Doprawiamy do smaku, wlewamy przecier.
Krok 3 - Bigos z cukinii z boczkiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.11.2014 12:30
pyszne jedzonko :-)
bhb8 03.11.2014 09:16
z chęcią bym odrobinę spróbowała :)
Ewelina1991 03.11.2014 08:17
interesujący przepis ;)
olkaaa 03.11.2014 07:25
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak