Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos z cukinii i kabaczka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 szt
kabaczek 2 szt
kiełbasa podwawelska 1 kg
przecier pomidorowy 2 szt
cebula 3 szt
papryka 1 szt
Kucharek
pieprz
sól
smalec 1 łyżka
smietana 18% 1 szklanka
mąka 1,5 łyżki
Majeranek suszony Prymat
boczek wędzony 40 dek
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z cukinii i kabaczka

Kroki postępowania

1
Cukinię i kabaczki zetrzeć na tarce na grubszych oczkach . Młode całe a a duże i starsze obieramy i wybieramy gniazda nasienne. W garnku roztapiamy smalec i wrzucamy starte warzywa, ziele, liście i przyprawy.Dusimy pod przykryciem.
Krok 1 - bigos z cukinii i kabaczka foto
2
Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i przesmażamy pod koniec dodajemy poszatkowaną cebulę i obraną, pokrojoną w paski paprykę.
Krok 2 - bigos z cukinii i kabaczka foto
3
Gdy się przesmaży dodajemy do garnka z cukinią . Dodajemy również przecier pomidorowy. Całość mieszamy i dusimy do miękkości.
Krok 3 - bigos z cukinii i kabaczka foto
4
Na koniec całość zaprawiamy śmietaną wymieszaną z mąką zagotować i ewentualnie doprawić do smaku. Możemy nadmiar włożyć do słoików i gotować przez 2 dni po 1 godzinie.
Krok 4 - bigos z cukinii i kabaczka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 19.11.2013 11:53
super smaczny bigos
Grazyna0211 05.09.2013 12:55
fajny pomysł
ben-ka 12.10.2012 09:07
taki lubię:)
Seba 03.10.2012 13:59
fajny
traktorek 07.09.2012 20:12
rewelacja
RenataZ-et 05.09.2012 18:37
Super
teresa18 28.08.2012 20:55
ciekawy
Adrianos 27.08.2012 20:27
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak