Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z cukinii Asi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 1/2 sztuka
kiełbasa 1 laska
cebula 2 sztuki
olej do smażenia
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
przecier pomidorowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z cukinii Asi

Cukinię obieramy, usuwamy środki, kroimy w plasterki/kostkę. Na oleju podduszamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy kiełbasę i całość delikatnie podsmażamy. Następnie dodajemy cukinię, podlewamy odrobiną wody i dusimy razem z przyprawami. Kiedy cukinia będzie już miękka dodajemy przecier pomidorowy. Bigos podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 11.09.2012 10:53
lubie taki bigosik
gottrina 11.09.2012 10:52
lubie taki bigosik
Pietruszka 11.09.2012 10:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak