bigos z cukini

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt
  • kapusta

  • cebula

    1 szt
  • koperek

  • pomidory

    2-3 szt
  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię zetrzeć na tarku, dać na patelnię, posolić i dusić 10 minut. Dodać kapustę- ilość mniej więcej równą cukinii. Dusić 20 minut z zielem angielskim, listkiem. W tym czasie dodać pokrojone pomidory, przysmażoną na patelni cebulę i razem dusić jeszcze do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 27.09.2012 12:17
fajnie pomyślane
Angelika6 17.09.2012 07:34
fajny
iknbozka 10.01.2012 21:43
fajne
Margo1 10.01.2012 09:23
smaczny
Agnik 27.12.2011 20:40
pycha
Ewa95 18.10.2011 12:05
ciekawe
gosia47-47 15.08.2011 09:23
takiego bigosu jeszcze nie jadłam
Misiek1 13.08.2011 07:03
letni obiad z prawdziwych skarbów natury:)
Misiabe 12.08.2011 18:15
no to juz wiem co zrobie z cukinii za chwilke :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat