bigos wegetariański

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

  • przecier pomidorowy

  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

  • marchewka

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • olej roślinny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Siekamy kapustę i wrzucamy do dużego garnka. Zalewamy wodą do wysokości kapusty (najlepiej bulionem warzywnym). Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Dusimy na małym ogniu. Gdy rozmięknie dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, podsmażoną cebulę, niewielką ilość oleju ,przyprawę do bigosu oraz przecier pomidorowy i zioła prowansalskie. Wszystko dusimy jeszcze ok. 1 godz. Bigos najsmaczniejszy jest odgrzewany, nabiera wtedy w pełni smak.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 08.10.2012 14:26
pyszny bigosik :)
Marta58 21.12.2011 22:40
w końcu bigos dla mojego męża :))
Rogalik 03.09.2011 22:21
dobry
angelika14 03.08.2011 18:52
ciekawy przepis
stokrotka 06.05.2011 09:18
ciekawy przepis
kate.500 05.05.2011 00:11
wygląda bardzo, bardzo apetycznie
marchewka 04.05.2011 23:32
jeszcze nigdy nie jadłam,
irenka 15.04.2011 22:10
coś dla mnie,bez mięsa i wędliny
izapozdro 02.04.2011 17:09
fajny
iknkirke 14.01.2011 19:39
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat