Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos tradycyjny z piekarnika

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,5-2 kg
karkówka 750 g
cebula biała 2 duże
śliwki wędzone 50-70 g
podgrzybki suszone 50 g
czosnek 2-3 ząbki
Smalec wieprzowy
Ziele angielskie całe Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
Owoc jałowca cały Prymat do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
przyprawa w płynie do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos tradycyjny z piekarnika

Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni z rozpuszczonym smalcem. Pod koniec smażenia dodać posiekaną cebulę.

Kapustę lekko podgotować z całymi grzybami, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i jałowcem. Dodać mięso, śliwki wędzone, pieprz czarny i ziołowy, zmiażdżony czosnek, nieco płynnej przyprawy do potraw i wszystko przemieszać.

Garnek nakryć i wstawić do zimnego piekarnika. Nastawić termostat na 180°C i pozostawić na 1,5 godziny. Po tym czasie doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdow 01.01.2017 13:06
smakowity przepis !
w mojej kuchni 01.01.2017 12:08
smaczny taki bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak