Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos tradycyjny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 kg
grzyby suszone 5 dag
cebula 2 szt
smalec 2 łyżki
wołowina 20 dag
wieprzowina 20 dag
boczek 20 dag
kiełbasa 25 dag
sól, pieprz do smaku
wino czerwone 1/2 szkl
kapusta kiszona 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: bigos tradycyjny

Suszone grzyby namoczyć pokroić.
Cebulę pokroić i dusić na tłuszczu. Mięso pokroic w kosteczkę i też dusić na tłuszczu.Kapustę poszatkować i gotować razem z cebulą i mięsem dodać przyprawy i grzyby.Osobno ugotować kiszoną kapustę z dodatkiem smalcu i pokrojonego boczku.
Obie kapusty połączyć i razem przez chwilę gotować.pod koniec dodać wino i kiełbasę. Wszystko zagotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał3 13.02.2013 10:12
ale bym zjadł narobiłaś smaku
Boska_Agatka 13.02.2013 10:11
mój ulubiony
anja3107 13.02.2013 09:45
uwielbiam bigos
gosia1988 13.02.2013 09:38
taki bigos jest super
IwonaDD 13.02.2013 09:37
najlepszy domowy
cukiereczek 13.02.2013 09:30
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak