Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos teściowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kapusta biała 0,5 kg
kiełbasa 30 dkg
łopatka bez kości 0,5 kg
ziele angielskie 6 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
pieczarki marynowane 0,25 słoika
sól i pieprz do smaku
cebula biała 1 szt

Porada

Bigos najlepiej smakuje na drugi trzeci dzień podgrzewania

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos teściowej

Kiszoną kapustę 2 razy płuczemy w wodzie, odciskamy i gotujemy do miękkości.Łopatkę z dodatkiem dowolnych przypraw zapiekamy w piekarniku i po ostudzeniu kroimy. Białą kapustę szatkujemy i gotujemy do miękkości z dodatkiem przypraw. Cebulę podsmażamy, dodajemy pokrojoną kiełbasę i pieczarki. Dodajemy resztę składników do kapusty. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 11.01.2015 21:40
uwielbiam bigos
ice cubes 11.01.2015 21:22
dobry obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak