Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta kiszona
2 kilogramy -
kapusta biała
0,5 kilograma -
wywar mięsny
0,5 litra -
mięso wołowe
0,5 kilograma -
kiełbasa podwawelska
200 gram -
boczek wędzony
200 gram -
cebula
1 sztuka -
jabłka
2 sztuki -
musztarda
1 łyżka -
miód prawdziwy
2 łyżki -
koncentrat pomidorowy
3 łyżki -
śliwki suszone
garść -
grzyby suszone
garść -
Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuki -
ziele angielskie
5 sztuki -
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
8 sztuk -
Owoc jałowca cały Prymat
6 sztuk -
wino czerwone wytrawne
100 ml. -
sól i pieprz
-
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat
-
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Bigos jest najlepszy jeśli będziemy go gotować 2-3 dni po kilka minut.![]()
Komentarze (6)
Nie masz konta? Zarejestruj się