Bigos soczysty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    2 kg
  • kiełbasa podwawelska

    1 kg
  • cebula

    3
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • przecier pomidorowy

    150 ml
  • keczup sliwkowy

    100 ml
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

    3 łyżki
  • margaryna

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kapustę opłukać ,ugotować z liściem laurowym.Cebule obrać pokroić w kostkę .
2. Kiełbasę pokroić w kostkę .
3. Cebule podsmażyć na kostce margaryny dodać kiełbasę ,dalej smażyć .
4. Ugotowana kapustę odcedzić i wrzucić do wędliny i cebuli .Dosypać przyprawę do bigosu ,pieprz .
5. Mieszać ,dolać przecier pomidorowy i keczup śliwkowy .Gotować około 1 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 23.01.2013 00:19
Już czuję jego zapach,pyszny.
manaika 10.06.2012 22:50
uwielbiam
olkaaa 09.03.2012 07:44
uwielbiam bigos
Maniek2 07.02.2012 07:37
lubię bigosik mniam
smakoszek 27.09.2011 08:25
pysznie wygląda
MAR3STA 13.01.2011 19:50
uwielbiam bigos;)
pacpaw 13.01.2011 09:24
faktycznie. Ile Gospodyń tyle bigosów :o)
ben-ka 12.01.2011 11:53
Zjadłabym bigosik:)
MAŁY 11.01.2011 16:03
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat