BIGOS śląski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe lub wieprzowe

    500 gram
  • cebula

    2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    2 duże łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • smalec

    2 łyżki
  • kapusta biała

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przepłukać kapustę i ugotować z liściem laurowym i kilkoma ziarenkami ziela angielskiego. Mięso pokroić w kostkę i razem z cebulą dusić na smalcu ub oleju. Rozcieramy czosnek z solą i dodajemy do mięsa i cebuli. Podlewamy delikatnie mięso aby dusiło się tak długo aż będzie miękkie. Następnie dodajemy mięso do ugotowanej kapusty, doprawiamy pieprzem i wrzucamy kminek niepełna łyzeczke oraz koncentrat pomidorowy. całosc mieszamy.
Podajemy na goraco z pieczywem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maryśka 17.08.2011 08:05
świetny
bami 24.07.2011 20:31
Uwielbiam bigos! :)
kielcok1 12.04.2011 16:04
bomba
rakow2 17.01.2011 15:37
nie przepadam za bigosem
sylwiachmiel 29.08.2010 21:31
śląskiego jeszce nie jadłam,ale trzeba będzie ...
Zofia12 19.08.2010 12:25
ładna dekoracja:)
Jadwiga18 23.04.2010 19:04
Doskonale bigos śląski smakuje z kopytkami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat