Bigos po małopolsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1/2 kg
  • grzyby suszone

    4 łyżki
  • boczek

    20 dag
  • kiełbasa zwyczajna

    30 dag
  • kapusta biała

    30 dag
  • koncentrat pomidorowy

  • cebula biała

    1 szt
  • masło

    5 łyżek
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • sól

  • pieprz

  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na maśle usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i grzyby wczesniej namoczone. Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę i oddzielnie usmażyć. Kiszoną kapustę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Zagotować kapustę kiszoną i pokrojoną białą kapustę. Do kapusty dodać boczek, kiełbasę, grzyby i cebulę. Gotować na wolnym ogniu, dodać przyprawy i resztę składników. Najlepszy jest na 2, 3 dzień. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (65)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 21.11.2012 19:44
pyszny
madi356 24.06.2012 21:45
dobre
Natalia40 22.06.2012 18:51
fajny
artur7 21.06.2012 06:53
lubię taki
Ewa6274879 17.05.2012 11:25
dobry taki bigosik :)
sunnymood 16.05.2012 17:35
mniam:) najlepszy na drugi dzień odgrzany:)
ben-ka 11.05.2012 08:23
bigosik....marzenie.....
barbara11561 29.04.2012 13:37
świetny:)
kasienka23 27.04.2012 12:12
pyszny bigosik :)
Barbara/zuza22_85 05.04.2012 22:05
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat