Bigos po cygańsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
  • pieczarki

    1 kg
  • ogórki konserwowe

    1 słoik litrowy
  • cebula

    3-4 szt
  • mięso mielone

    1 kg
  • sól

  • jajko

    1 szt
  • majeranek

  • oliwa

  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapusta pokrojoną sprzyć.Paprykę, pieczarki, ogórki, cebula pokrojoneusmażyc na oliwie.Po usmażeniu wrzucc do kapusty i razem wszystko gotować.Mielone przyprawic jak na klopsiki.Nastepnie zrobic małe kuleczki i usmazyc na oliwie.Potem wrzucic do kapusty.Wszystko razem gotowac.Pod koniec dodac przecier pomidorowy i kethcup.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EmciaPichci 27.08.2013 08:00
szkoda, że zdjęcie nieostre ale bigos na pewno taki był ;)
aisza1 15.01.2013 07:49
pyszny
Tika4444 07.04.2012 09:15
super bigos
Tika4444 07.04.2012 09:15
super bigos
Tika4444 07.04.2012 09:15
super bigos
aga130982 26.03.2012 19:02
super
romanrafal 18.03.2012 11:30
pyszny
berys18 14.03.2012 12:53
ciekawy pomysł
berys18 14.03.2012 12:53
ciekawy pomysł
okrysia 28.02.2012 20:25
ciekawie się zapowiada, trzeba spróbować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat