Bigos na winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 główka
  • kapusta kiszona

    1 kg
  • kiełbasa

    4 szt
  • cabula

    2 szt
  • pieczarki

    10 szt
  • grzyby suszone

    1 garść
  • wino czerwone wytrawne

    250 ml
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    5 szt
  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białą kapustę szatkujemy, a następnie gotujemy na małym ogniu w odrobinie wody. Gdy kapusta lekko zmięknie, dodajemy do niej kapustę kiszoną (również poszatkowaną), ziele angielskie oraz liść laurowy. Gotujemy na wolnym ogniu. Gdy kapusta sie gotuje, kroimy kielbasę, cebulę i pieczarki w kostkę i podsmażamy na patelni, aż wszystko się łasnie zarumieni. Dodajemy do garnka z kapustą. Suszone grzybki (wcześniej zaparzone w gorącej wodzie) również dorzucamy do garnka. Calość gotujemy ok 10 minut i dodajemy przyprawę do bigosu, koncentrat pomidorowy oraz wino.
Gotujemy jeszcze przez ok 30 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 19.10.2011 09:07
wow polecam
Justyna Jussstiii 19.10.2011 09:07
wow polecam
Magdalena67 17.10.2011 12:26
Ciekawe jaka jest różnica, gdy używa się wina.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat