Bigos na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • głowka kapusty

    1
  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyzki
  • kiełbasa

    200 g
  • żeberka wędzone

    100 g
  • ziarenka smaku

    1 łyżka
  • papryka czerwona

    1
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    0,25 łyżeczki
  • kapusta kiszona

    0,5 kg
  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

główkę kapustę poszatkować, wrzucić do garnka i gotować do miękkości. Kapuste kiszoną wypłukać i także zagotować w oddzielnym garnku. Ugotowaną kapustę kiszona dodac do garnka z młodą kapustą, dodać żeberka wędzone oraz kiełbasę. gotować razem ok 35 minut. Następnie dodać pokrojoną w paski paprykę. Doprawić przyprawą do bigosu i majerankiem oraz chili. Gotować jeszcze ok 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat