Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos hultajski na winie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula biała 2 szt.
smalec 2 łyżki
mąka 2 łyżki
rosół warzywny 3 szklanki
wędlina 1/2 kg/poświąteczna
grzyby suszone 1/3 szklanki
śliwki suszone 5 dag
wino czerwone wytrawne 100 ml
sól i pieprz do smaku
Owoc jałowca cały Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos hultajski na winie

Wykonanie:
Grzyby namoczyć i lekko podgotować. Kapustę przepłukać, drobno posiekać, zalać wywarem warzywnym i gotować. Cebulę posiekać i przysmażyć na smalcu razem z pokrojoną wędliną. Pod koniec smażenia posypać mąką, wymieszać i dodać do kapusty i przyprawić do smaku. Następnie dodać grzyby z wywarem, posiekane śliwki, wlać wino i dalej gotować do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 27.12.2016 15:42
mniam mniam
Edith85 27.12.2016 15:37
Smakowity przepis
Ania321 27.12.2016 15:19
bardzo apetyczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak