bigos

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kości wieprzowe

    1 kg
  • kiełbasa zwyczajna

    0;5 kg
  • marchew

    3 sztuki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • suszone śliwki kalifornijskie

    100 gr
  • sól, pieprz

  • koncentrat pomidorowy

    1 słoik
  • majeranek Prymat

    2 łyżki
  • grzyby suszone

    1 garść
  • kapusta biała

    1.5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do garnka wlać wodę i podgotować kości kapustę pokroić dołożyć do wywaru z kośćmi gotować następnie obrać marchew zetrzeć na tarce dorzucić do kapusty pokroić śliwki i suszone grzyby oraz cebulę i kiełbasę i wszystko dodać do kapusty przyprawić do smaku z kości obrać mięso i włożyć do kapusty gotować tak długo na wolnym ogniu aż kapusta będzie miękka dodać koncentrat i gotować jeszcze ok 15 minut najlepszy jak bigos kilka krotnie odgrzejemy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jarek4 28.12.2010 12:39
super
mirosława4 26.12.2010 14:29
mniam pyszny bigosik
MAR3STA 25.12.2010 18:16
smaczny ten bigosik;)
Justyna70 25.12.2010 11:52
takiego bigosu jeszcze nie próbowałam! ja robię troszkę inaczej ale z chęcią bym skosztowała twojego! :)
Agnieszka172 21.12.2010 20:15
super, uwielbiam bigos

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat