Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
karkówka wieprzowa 1/2 kg
kiełbasa 1/2 kg
śliwki suszone 150 g
Owoc jałowca cały Prymat 10 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Goździki całe Prymat 3 szt
sól i pieprz
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kapustę kiszoną drobno siekam. Następnie wrzucam do garnka i zalewam wodą tak by kapusta była zakryta. Następnie gotuję ok 1 godziny.

Po tym czasie odcedzam kapustę a następnie zalewam 1 szklanką zimnej wody. Mięso krobmo kroję na patelni smażę a następnie dodaję do kapusty.

Kiełbasę kroję w plastry i smażę. Również dodaję do kapusty. Śliwki kroję na pół i dodaję do kapusty. Całość doprawiam i dodaję liść laurowy, ziarna jałowca, ziele angielskie oraz cała torebkę przyprawy do bigosu. Duszę ok godziny co jakiś czas mieszając.

Pozostawiam do osiągnięcia. Wkładam do lodówki. Na drugi dzień kapustę podgrzewam i zostawiam do wystygnięcia. Kapusta jest lepsza odgrzewana ale juz drugiego dnia jest pyszna i można ją śmiało jeść. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata92 09.01.2017 14:17
Dobre danie :)
Krzysztof15 09.01.2017 13:45
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak