Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1
kapusta kiszona 500 gram
mięso 500 gram
sól do smaku
koncentrat pomidorowy 1
przecier pomidorowy 1
Liść laurowy suszony Prymat 4
ziele angielskie do smaku
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Osobno ugotować kapustę słodką i kwaśną. Do słodkiej kapusty można dodać liść laurowy i ziele angielskie. Przypiec mięso, doprawione. Pokrojone wędliny również przypiec razem z cebulą. Wymieszać wszystko razem. Dodać pieprz i koncentrat pomidorowy, można też dodatkowo dodać przecier.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 02.11.2013 02:41
dobry bigos zawsze lubimy..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak