Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,5 kg
boczek 0,5 kg
kiełbasa 0,5 kg
karkówka 0,5 kg
ziele angielskie
pieprz
sól
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Płuczemy kapustę kiszoną, przyprawiamy zielem angielskim i liściami laurowymi. Boczek, kiełbasę i karkówkę kroimy w kostkę i smażymy a patelni. Cebulę kroimy w cienkie paski i podsmażamy.Mięso i cebulę dodajemy do kapusty. Gotujemy na małym ogniu, pod koniec dodajemy trochę koncentratu pomidorowego i przyprawy do bigosu, dobrze mieszamy, doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 20.01.2013 19:37
dobre, polskie danie:)
Goya 30.12.2012 16:08
Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak