Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały sos do drobiu wg Klaudynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drób dowolna ilość
bulion 3/4 szklanki
sól szczypta
pieprz szczypta
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana gęsta 1/2 szklanki
natka pietruszki garść

Przepis i sposób przygotowania na: Biały sos do drobiu wg Klaudynki

Kroki postępowania

1
Drobiowe mięsko nacieramy solą i podsmażamy krótko na rozgrzanym maśle. Wlewamy do niego bulion i dusimy aż zmięknie.
Krok 1 - Biały sos do drobiu wg Klaudynki foto
2
Następnie podsypujemy mąką i cały czas mieszamy zapobiegając powstawaniu grudek. Dolewamy śmietanę, doprawiamy i mieszamy. Pietruszkę myjemy, siekamy i dodajemy.
Krok 2 - Biały sos do drobiu wg Klaudynki foto
3
Wszystko musi pobulgotać razem przez kilka minut, doprawiamy do smaku. Mięsko szybkie i proste, wspaniałe do obiadu.
Krok 3 - Biały sos do drobiu wg Klaudynki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak