Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały krupnik

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 25 dag
kasza pęczak 1/2 szklanki
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula biała 1 szt
mleko 1 szklanka
woda 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 4 listki
pieprz 4 ziarnka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biały krupnik

Wykonanie:
Pęczak zalać mlekiem z wodą i gotować bardzo powoli do rozklejenia. Warzywa pokroić i ugotować w 4 szklankach wody z pieprzem i listkami laurowymi. Cebulę przekroić na pół i przypiec na suchej patelni, dodać do wywaru chwilę podgotować. Następnie wywar przecedzić, dodać pokrojony boczek, ugotować do miękkości, połączyć z pęczakiem i w razie potrzeby przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 15.08.2015 08:37
pyszne jedzonko do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak