Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

białe szparagi z tartą bułką...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi białe 1 pęczek
cukier 1 łyżeczka
masło klarowane 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Sól morska ziołowa Prymat w młynku - do smaku
koperek - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: białe szparagi z tartą bułką...

ze szparagów odciąć grubsze,twarde trzonki tak z 4 cm, obrać szparagi obieraczką

włożyć do odpowiedniej ilości zimnej wody z cukrem i po zagotowaniu gotować z 10 minut na mniejszym ogniu, wyjąć na sito

tartą bułkę na suchej patelni podsmażyć z minutę mieszając i dodać masło klarowane - w ten sposób tarta bułka nie wchłonie dużo masła i będzie bardziej chrupka

do tartej bułki włożyć szparagi i ze 3 minuty je podsmażać obracając

na talerzu posypać koperkiem do smaku...........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 06.05.2014 18:28
bardzo bardzo dobre,uwielbiam takie szparagi
Christopher 06.05.2014 10:10
Przyszła moja ulubiona pora,czyli sezon na szparagi.
Patriszja
Patriszja 05.05.2014 18:22
moje ulubione :)
IZABELA29 05.05.2014 18:19
taką wersje na pewno polubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak