białe szparagi z tartą bułką...

białe szparagi z tartą bułką...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi białe

    1 pęczek
  • cukier

    1 łyżeczka
  • masło klarowane

    4 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • Sól morska ziołowa Prymat w młynku

    - do smaku
  • koperek

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ze szparagów odciąć grubsze,twarde trzonki tak z 4 cm, obrać szparagi obieraczką

włożyć do odpowiedniej ilości zimnej wody z cukrem i po zagotowaniu gotować z 10 minut na mniejszym ogniu, wyjąć na sito

tartą bułkę na suchej patelni podsmażyć z minutę mieszając i dodać masło klarowane - w ten sposób tarta bułka nie wchłonie dużo masła i będzie bardziej chrupka

do tartej bułki włożyć szparagi i ze 3 minuty je podsmażać obracając

na talerzu posypać koperkiem do smaku...........SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 06.05.2014 18:28
bardzo bardzo dobre,uwielbiam takie szparagi
Christopher 06.05.2014 10:10
Przyszła moja ulubiona pora,czyli sezon na szparagi.
Patriszja 05.05.2014 18:22
moje ulubione :)
IZABELA29 05.05.2014 18:19
taką wersje na pewno polubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat