Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

białe matiasy w koperku i oleju...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy białe 5 sztuk
cukier 1 łyżka
koperek 1/2 pęczka
olej słonecznikowy - ile potrzeba
cebula 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: białe matiasy w koperku i oleju...

podwójne matiasy białe w zalewie octowej - zdjąć z nich skórę i moczyć przez 1 godzinę ze 3 razy zmieniając wodę

pokroić je na 3 cm paski, dodać pokrojoną drobno cebulę

posypać pieprzem i cukrem i dodać pokrojonego koperku

zalać olejem słonecznikowym do zakrycia śledzi

schować do lodówki na całą noc

nam smakują do ciemnego pieczywa........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.03.2014 00:04
z koperkiem nie robiłam a na pewno bardzo smaczne
IwonaKa 13.07.2013 21:52
pycha śledziki
owca441 13.06.2013 21:54
ciekawe z tym koperkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak