białe matiasy w koperku i oleju...

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy białe

    5 sztuk
  • cukier

    1 łyżka
  • koperek

    1/2 pęczka
  • olej słonecznikowy

    - ile potrzeba
  • cebula

    2 sztuki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

podwójne matiasy białe w zalewie octowej - zdjąć z nich skórę i moczyć przez 1 godzinę ze 3 razy zmieniając wodę

pokroić je na 3 cm paski, dodać pokrojoną drobno cebulę

posypać pieprzem i cukrem i dodać pokrojonego koperku

zalać olejem słonecznikowym do zakrycia śledzi

schować do lodówki na całą noc

nam smakują do ciemnego pieczywa........SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 10.03.2014 00:04
z koperkiem nie robiłam a na pewno bardzo smaczne
IwonaKa 13.07.2013 21:52
pycha śledziki
owca441 13.06.2013 21:54
ciekawe z tym koperkiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat