Białe kiełbaski z patelni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej do smażenia

    wg potrzeby
  • sól

    do smaku
  • pieprz prawdziwy

    do smaku
  • papryka ostra

    do smaku
  • rozmaryn

    do smaku
  • Szczypiorek cienki

    wg uznania
  • majeranek

    do smaku
  • biała kiełbasa

    0,5 cienka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białe kiełbaski wieprzowe, cienkie układamy w patelni w spiralę. Wlewamy nieco oleju do smażenia. Wierzch posypujemy solą, pieprzem prawdziwym i majerankiem. Gdy spód się zrumieni, odwracamy kiełbaski delikatnie i teraz ich wierzch posypujemy sola, papryką ostra i rozmarynem. Smażymy aż znów od spodu się przyrumienią.
Ogień nie powinien być zbyt duży, aby kiełbaski wolno się smażyły i kiedy będą z wierzchu rumiane, w środku nie były jeszcze surowe.
Można podawać z pieczywem, albo do ziemniaków, posypane posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Honorata1 26.07.2012 16:04
smaczne :)
Andzia1977 07.07.2012 22:05
ale apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat