Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa z fasolą

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 4 pętka
fasola Jaś 25 dag
pomidory krojone z puszki 1 puszka
cebula biała 2 szt
masło 3 łyżki
bulion warzywny 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku
majeranek do smaku
natka pietruszki 1 łyżka/posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa z fasolą

Wykonanie:
Fasolę namoczyć przez noc, następnie ugotować w tej samej wodzie z dodatkiem soli do smaku. Cebule pokroić w plastry i usmażyć złociście na maśle razem z kiełbasą na wolnym ogniu. Wlać bulion, pomidory z sokiem, odsączoną fasolę, przyprawić do smaku. Posypać natką pietruszki i podawać z pieczywem. Możemy zaciągnąć śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 02.06.2016 23:59
ciekawe jak smakują
bartek8585 31.05.2016 23:59
idealne żarcie
Urszula Świeca 31.05.2016 20:22
Smaczne danie.))
RenataZ-et 31.05.2016 19:57
bardzo lubię takie dania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak